Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie berekenen

Wanneer u besluit om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, gaat u een overeenkomst aan waarmee wordt vastgelegd dat u premie dient te betalen. Het betalen van deze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie is de tegenprestatie die u moet leveren om verzekerd te blijven. De premie dient periodiek betaald te worden. In de meeste gevallen is dit maandelijks, maar ook een jaarlijkse betaling behoort soms tot de mogelijkheden. Wanneer u deze premie niet kunt of wilt betalen, kunnen er sancties volgen, zoals het stopzetten van de verzekering. In de meeste gevallen ontvangt u echter eerst nog een betalingsherinnering en krijgt u daarmee alsnog de gelegenheid om uw premie te betalen.

Welke factoren bepalen de premie?

Als u eenmaal besloten heeft om inderdaad een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, dan is het zaak om te gaan berekenen hoe hoog het bedrag is dat u uiteindelijk aan premie zult moeten gaan betalen. Wanneer u inderdaad de premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gaat berekenen, zult u al snel opmerken dat er verschillende factoren meewegen. Zo dient u aan te geven wat de gewenste ingangsdatum is. Verder wil de verzekeraar uiteraard van u weten wat voor bedrijf u heeft en wat voor beroep u daar uitoefent. Ook uw omzet en het aantal medewerkers is van belang. Daarnaast dient u aan te geven of u een startende ondernemer bent, hoeveel eigen risico u wilt en wat voor betalingstermijn u wenst. Tot slot wil de verzekeraar het jaarloon van de personeelsleden weten en kunt u aangeven hoe hoog de dekking moet zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven premie berekenen

Om een gedegen berekening te laten maken van de hoogte van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie kunt u terecht bij de verzekeraar waar u de verzekering wilt gaan afsluiten. U kunt natuurlijk bellen, maar als de verzekeraar gewoon een kantoor heeft, dan kunt u daar wellicht ook langsgaan. Vaak is dat echter nog niet eens nodig, want bij veel verzekeraars kunt u op de website zelf de premie van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekenen met behulp van een handig formulier.

Welke verzekeraars bieden een gunstige premie?

Het uiteindelijke doel van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie berekenen, zal zijn om verschillende aanbieders van deze verzekering met elkaar te kunnen vergelijken. Dit is altijd een goed idee, aangezien u dan kunt kiezen welke verzekeraar het best aansluit bij uw wensen. Tegelijkertijd is het een perfecte manier om een beeld te krijgen van de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.