Kosten van een ZZP aansprakelijkheidsverzekering

Genoeg van het werken onder een baas en liever eindelijk eens de stap nemen om als ZZP’er aan de slag te gaan? Dat is een mooie, spannende keuze. Wanneer u besluit inderdaad deze richting in te gaan, is het wel zaak om uzelf goed in te lezen. Als zelfstandige zijn er namelijk een aantal dingen waar men goed op moet letten, zoals de verschillende voorzorgsmaatregelen die genomen kunnen worden. Een belangrijk voorbeeld daarvan is het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Er bestaat echter nog wel eens onduidelijkheid over de zogenaamde ZZP aansprakelijkheidsverzekering. Toch wilt u als nieuwbakken ZZP’er graag weten waar u aan toe bent. Zo wilt u niet alleen weten wat deze verzekering precies inhoudt, maar ook welke kosten die met zich meebrengt.

Wat houdt een ZZP aansprakelijkheidsverzekering in?

Door als ZZP’er aan de slag te gaan, vallen er een aantal privileges weg. De zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is hiervan een goed voorbeeld. Werknemers hoeven zich daar normaal gesproken immers nooit zorgen om maken. Als ZZP’er is het echter belangrijk om een dergelijke verzekering af te sluiten, zodat u verzekerd bent wanneer u onverhoopt schade toebrengt aan de spullen van een ander. Deze verzekering wordt ook wel een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB) genoemd en is bij vrijwel iedere verzekeraar af te sluiten. Uiteraard zijn er wel verschillende keuzes te maken voor wat betreft de schade die verzekerd dient te worden. Normaal gesproken wordt bijvoorbeeld enkel materiële schade gedekt, maar daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden. Het is in ieder geval erg belangrijk om in te zien dat een particuliere aansprakelijkheidsverzekering geen zakelijke risico’s dekt. Enkel een particuliere aansprakelijkheidsverzekering is dus niet voldoende voor ZZP’ers.

Wat kost een ZZP aansprakelijkheidsverzekering?

Niemand wil te veel betalen voor zijn of haar ZZP aansprakelijkheidsverzekering. Het is daarom zaak om de balans op te maken en de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. De ZZP aansprakelijkheidsverzekering kosten kunnen per verzekeraar namelijk uiteenlopen, van 8 euro per maand tot wel 50 euro per maand. Dit bedrag is natuurlijk sterk afhankelijk van wat er precies gedekt wordt. Daarnaast maakt het ook nog eens uit in welke bedrijfstak men actief is en hoe hoog het risico is om schade toe te brengen.